Links er en af de mest betydningsfulde grundpiller indenfor SEO-disciplinen. Links har været en vital del af Googles algortime med siden  søgemaskinens spæde begyndelse. Siden har den originale algoritme (PageRank) ændret sig dramatisk, men værdien af links (og særligt backlinks) har stort set ikke forandret sig. I dette indlæg ser vi nærmere på hvad linkbuilding er, så du kan få en god forståelse af, hvorfor backlinks er så uhyre vigtige for din virksomhedsside.

3 typer links

Grundlæggende kan links inddeles i 3 kategorier; 1) interne links, 2) udgående links og 3) eksterne links.

Interne links er de links, som du bruger til at vejlede dine besøgende rundt på din hjemmeside eller webshop. Her er altså tale om intern navigation.

Udgående links er de links, som du bruger på din side til at hjælpe dine besøgende væk fra din side. Dette kan fx være henvisninger til relevante kilder, videoer eller andet.

Eksterne links, eller backlinks (også kaldet indgående links), er et link, som peger fra en anden hjemmeside ind på din hjemmeside. Det er altså et link som 1) andre frivilligt forærer til dig, eller som 2) du betaler for at få opsat professionelt, eller som 3) du bygger selv – de to sidstnævnte kaldes linkbuilding.

Lær mere
Derfor skal du bygge backlinks

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er kort fortalt, den disciplin der har til formål, at øge de indgående links til din hjemmeside for herigennem, at øge din hjemmesides placeringer i Google. Men hvorfor er det vigtigt? Jo prøv at stille dig selv dette spørgsmål: ‘Hvor gemmer man et lig i år 2020’ …? Det gør man på side 2 i Google. Og faktisk er denne SEO-nørdede joke ikke så dum, som man skulle tro. Undersøgelser viser nemlig, at sandsynligheden for at dine kunder scroller videre til Google øvrige resultatsider end den første, er utrolig lille. Derfor er det død-og-pine vigtigt, at din hjemmeside figurerer på side 1 på relevante søgeord, så du kan trække så mange kunder som muligt ind på din side.

En anden god (omend meget forsimplet) forklaring på hvad linkbuiling er, kan vi kalde for  ‘Folketingsvalg-metaforen’. Denne går ud på, at man anskuer en hjemmeside for en folketingskandidat, Google som et folketingsvalg, backlinks som folkestemmer og dig som spindoktoren.

Giver det mening?

Ellers prøv at forestille dig dette scenarie:

#1: Din hjemmeside er din folketingskandidat

Din hjemmeside er en vital del af dit brand og image, præcis som en folketingskandidat er ansigtet udadtil for fx dennes parti, mærkesager mm. Din side skal se godt ud, været teknisk korrekt opsat, brugervenlig og SEO-optimeret, for at du får maksimalt ud af din linkbuilding. Dette svarer til, at din folketingskandidat er velsoigneret, kvik og en knalddygtig taler, som forstår at fange sit publikum og tale til folkets drømme. Du skal altså være tryg ved og sikre, at netop din folketingskandidat har de rigtige evner inden du ‘går til valg’.

#2: Du er din folketingskandidats spindoktor

Det er dig der skal sørge for, at skaffe stemmer og at netop din kandidat vinder valget. Derfor skal du ud og hjælpe din folketingskandidat med, at skaffe en masse stemmer (backlinks), analysere exitpoll (SEO-data) og løbende justere din folketingkandidats attitude og holdning (teknik, content mm), så denne følger samfundstendenserne (Googles algoritme).

#3: Google er dit folketingsvalg

Det gælder nu om at vinde flest mulige stemmer. Jo flere stemmer (backlinks), des flere mandater kan du få (des højere i SERP’en kan du komme). Og des større er din succes (dit salg). SERP er Googles søgeresultater. Lander du på førstepladsen i SERP’en får du ca. 32,58% af den organiske trafik fra søgningerne på det søgeord du rangerer på (flest mandater). Lander du på 9. pladsen får du ca. 1,9% af den organiske trafik (lavest antal mandater, men lige er nok til, at komme ind i Folketinget). Lander du på side 1,2,3 eller værre, vil din indflydelse i Folketinget være stort set lig nul – dvs. at du vil trække meget lidt eller ingen organisk trafik til din side, på det dette søgeord. Dette skyldes at de man instinktivt klikker på de øverste søgeresultater i Google.

#4: Et backlink er en folkestemme

Den folketingskandidat der høster flest stemmer vinder teoretisk set valget. Men lige præcis dette valg er fuld af overraskelser og det er her det bliver en smule tricky. Det er nemlig sådan, at Googles algoritme spiller et puds med lige netop dette valg, og har besluttet, at nogle stemmer vægter tungere end andre. Der findes altså links, som er mere værdifulde end andre, fordi de booster din side mere. Disse stemmer (backlinks) koster derfor også som væsentligt mere, end fx LinkBuilders byg-selv-løsning.

Billig linkbuilding - Sådan tjener du penge hurtigt

Overvejer du byg-selv-linkbuilding?

Drømmer du om at få foretaget linkbuilding til din hjemmeside, uden at det må koste en jetjæger? Så overvej selv at bygge links til din side. Vores DIY-service LinkBuilders er til dig der er iværksætter, selvstændig eller måske har et hobby- eller deltidsprojekt, som du gerne vil promovere via en hjemmeside. Måske er du stadig er i den spæde startupfase? Eller måske har du været i gamet længe og vil nu gerne give det-der-linkbuilding-halløj et skud. Benyt dig da af LinkBuilders og lær’ hvordan du kan opnå bedre placeringer i Google og sælge mere – Nemt.

Det kan være utroligt svært, at nå det hele. Derfor kan du med fordel benytte dig af de store rabatter og tillægsydelser, som du kan få som medlem hos LinkBuilders. Vi tilbyder hjælp til optimering af din hjemmeside – både grafisk- og indholdsoptimeringer, men også de hardcore SEO-tekniske til vores medlemmer. Du unlocker vores gode rabatter på op imod 50% ved, at tilmelde dig LinkBuilders idag og samtidig får du hele 3 af dine første linkmuligheder med nemme guides, så du kan komme igang med det samme.

Tilmeld dig nu

Tilbud og rabatter på autoritære links

Som vi beskrev i ‘Folketingsvalg-metaforen’ er der nogle ‘stemmer’ eller backlinks, som vægter tungere end andre. Denne vægtning kaldes autoritet. Der er mange faktorer, som spiller ind på hvornår et link er mere autoritært end andre.

Det er Googles algoritme alene der vurderer, hvilke links der afgiver høj værdi, men der vil ofte ligge et professionelt SEO-arbejde bag. Stærke links behøver hverken, at komme fra store brands eller vigtige informationssider, som er dyre at købe links fra.

Ej heller behøver det at være store sider som fx YouTube, Facebook, Instagram, Pinterest mm. Stærke links kan være sider, som du endnu aldrig har hørt om, men som dygtige SEO-eksperter har udviklet med linkbuilding til formål. Tegner du et byg-selv-abonnement hos LinkBuilders, modtager du løbende særlige rabatter på stærkere og autoritære links. Suppler din linkprofil med disse, når du har brug for boost i dine rankings.

Tilmeld dig nu
Byg selv dine backlinks