Vil du i gang med at arbejde med Google og høste de mange gunstige frugter, som søgemaskinen har hængende på træerne? Så er første skridt at begynde, at bygge links, som peger ind på din hjemmeside eller webshop. Dette kaldes linkbuilding og handler om, at man ‘bygger links’, som peger ind på siden. Denne praksis skaber autoritet i Google og vil fremme dine placeringer, så du driver flere potentielle kunder ind i dit net. Linkbuilding er faktisk så vigtig for din virksomhed, at den næppe kan undværes, hvis du vil sælge gennem organisk trafik. I denne lynguide ser vi nærmere på, hvor linkbuilding er vigtig, samt hvordan og hvorfor backlinks påvirker dine placeringer i Google.

Hvordan virker linkbuilding?

Jo flere links din hjemmeside har fra forskellige websteder på nettet, desto mere værdi og troværdighed vil din hjemmeside have i Googles øjne. Disse links kaldes for backlinks, fordi de peger tilbage til din hjemmeside fra andre hjemmesider. Google bruger antallet af backlinks, som én af sine rankingfaktorer, når den skal bestemme hvordan din hjemmeside skal rangeres på et givent søgeord.

Er du ikke med? Så prøv at forestil dig dette: Der er to rideskoler i byen. Den ene rideskole har rigtigt mange links, som peger ind på sin hjemmeside. Den anden har 0. Når nye rideskoleelever gerne vil finde en god rideskole i nærheden, søger de i Google. Gæt hvis hjemmeside der dukker op øverst? Ja du har ret. Det vil være den med flest backlinks.

Udover at øge din autoritet overfor Google, så leder linkbuilding altså også til flere kunder i butikken, mere salg og større eksponering af din virksomhed.

Lær mere
Linkbuilding: Sådan går du det selv!
Hvordan laver jeg linkbuilding? Få svaret her

Hvor mange backlinks bør jeg lave?

Antallet af links afhænger af konkurrencen. Hvor mange backlinks har dine konkurrenter på samme søgning? Hvis du kan matche deres niveau af indgående links, samtidig med, at dit indhold er optimeret 100% til søgningen, bør du ende med, at rangere i toppen af Google på den specifikke søgning.

Der findes ingen øvre grænse for, hvor mange links du bør lave til din side. I stedet er hyppigheden af, hvor ofte du bygger links værd at overveje. Det handler om, at skabe et naturligt flow, så du ikke fra den ene dag til den anden får 50 backlinks til din hjemmeside. Dette kan nemlig skabe mistanke hos Google, og så frafalder værdien fra dine dyrt indkøbte backlinks.

ØV! Hos Linkbuilders får du 3 linkmuligheder om måneden, så du sikrer dig en naturlig linkprofil. Kom i gang med at bygge link til dig hjemmeside eller webshop allerede i dag.

Tilmeld dig nu

Hvad sker der hvis jeg ikke bygger links?

Der findes mere en 1,7 milliarder hjemmesider i verden. Hver hjemmeside er bygget op af en række undersider. Dem findes der mere end 4,5 milliarder af og det er Googles job, at indeksere og rangere disse. Det tager hele 3 mdr. for Googles algoritme, at scanne alle disse undersider én for én. Så hvis du gerne vil have din hjemmeside med i denne pulje, er du nødt til at gøre et stykke arbejde. Du kan 1) indsende dit sitemap til GSC og 2) begynde at bygge backlinks til din side.

Rigtigt mange oplever, at Google aldrig rigtigt finder og rangerer deres side, uden at der først er påbegyndt linkbuilding. Det er rigtigt synd. Derfor har vi skabt Linkbuilders, som er gør-det-selv løsningen til dig der gerne selv vil bygge backlinks.

Udover linkbuilding er der også en række andre parametre, som spiller ind på dine placeringer i Google. Dette kan fx være din sides hastighed, dit content, din interne linkstruktur, manglende meta tags, schema markup mm. Optimeringer som disse vil ofte resultere i bedre placeringer i Google – hurtigere.

Findes der skadelige links? Få svaret hos Linkbuilders.dk
DIY linkbuilding: Til dig der vil sælge mere på din webshop

Findes der skadelige links?

Nej!

Google har afskaffet negative værdier i links – og med rette. Der var nemlig engang en tid, hvor Googles algoritme tillagde nogle links negativ værdi, fx links fra pornosider, gamblingsider mm. Det medførte, at nogle valgte at købe såkaldte ‘linkbomber’, altså samlinger af skadelige backlinks, og pege dem ind på deres konkurrenters hjemmeside. Av!

I dag findes der ikke skadelige links, blot links som ikke overfører synderlig meget værdi. Dette kan være fordi at domænet er svagt, fordi at indholdet ikke er relevant nok ifht. din hjemmeside, eller fordi at der er tilføjet en “rel”-attribute til linket. Det gælder derfor om at finde de gode linkmuligheder, der giver din hjemmeside god værdi.

Alle links, du modtager her hos Linkbuilders, er nøje udvalgte, så de booster din hjemmeside i Googles SERP. Derudover modtager du som abonnent også løbende rabatter på stærke links, som du kan vælge at investere i efter behov.

Tilmeld dig nu